11 schreefloze fonts voor je grafisch ontwerp

Ken je dat? Die eindeloze zoektocht naar het perfecte font dat je grafisch ontwerp nog net iets beter maakt? Wij worden er soms he-le-maal gek van. Daarom dus dit lijstje, zodat je altijd goed zit. Allemaal perfect om te gebruiken als dikke vette headline voor je poster of nieuwe Instagram post. Let’s go!

Update

Sinds juni 2020 zijn sommige fonts in dit artikel (van Font Bureau) niet meer beschikbaar via Adobe Cloud. Neemt natuurlijk niet weg dat ze nog steeds prima zijn om te gebruiken in je grafische projecten, alleen – tjah – niet meer via Adobe. 🤷‍♂️
11 schreefloze fonts voor je grafisch ontwerp

01: Acumin

Font 01: Acumin

Om mee te beginnen, Acumin. Dit lettertype heeft lekker veel verschillende diktes om mee te variëren, maar gewoon als black, is ‘ie ook al te gek.

02: Proxima Nova

Font 02: Proxima Nova

Oké, we zijn hier bij Studio nulelfzeven groot fan van dit lettertype. We gebruiken hem zelfs in onze huisstijl. Proxima Nova komt eigenlijk altijd wel tot z’n recht, in welke letterdikte je ‘m ook gebruikt.

03: Titling Gothic

Font 03: Titling Gothic FB

In de categorie lekker dik & breed is dit Titling Gothic Fb. Heel fijn om te gebruiken als je slogan maar uit een paar worden bestaat.

04: ITC Avant Garde Gothic

Font 04: ITC Avant Garde Gothic

Het lettertype ITC Avant Garde Gothic zie je regelmatig terug op drukwerk, bijvoorbeeld als subtitel op een boekcover. Maar hij is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als dikke vette titel.

05: Futura

Font 05: Futura

Deze klassieker werkt vrijwel altijd en is ook één van onze all time favorieten in deze lijst met fonts.

Filmregisseur Stanley Kubrick was een verfent gebruiker van het lettertype Futura, en ook Wes Anderson gebruikt het nog steeds in bijna al zijn films.

06: Open Sans

Font 06: Open Sans

Open Sans is een prima lettertype om zowel digitaal als op drukwerk te gebruiken. Met dit lettertype is het heerlijk om de verschillende diktes te combineren om je boodschap nog sterker over te brengen.

07: Bureau Grot

Font 07: Bureau Grot

Bureau Grot is klassiek schreefloos in een modern jasje. Zeker het proberen waard in je volgende grafisch ontwerp.

08: Benton Sans

Font 08: Benton Sans

Dit is Benton Sans, Wordt veel gebruikt door kranten en magazines, maar is waarschijnlijk het meest bekend als font in het logo van Marvel Comics.

09: Bilo

Font 09: Bilo

De lettermakers van het Nederlandse Bold Monday brengen ons Bilo. Bekijk dit lettertype even in actie dan ben je gelijk verkocht.

10: Rhode

Font 10: Rhode

Nog éentje in de categorie dik & lekker breed. Dit is Rhode. Ook beschikbaar als extended en wide, voor als het nog niet breed genoeg is.

11: Helvetica Now

Font 11: Helvetica Now

Oké, last but not least. Monotype heeft nog niet zo heel lang geleden Helvetica in een nieuw jasje gestoken onder de noemer Helvetica Now. De black variant hiervan is een feest om te gebruiken als headline en ook nog eens gratis te downloaden via de website van Monotype.

Geplaatst door Michiel op mei 15, 2020 om 12:00 pm
Aangepast op mei 15, 2020 om 12:00 pm

meer lezen?

geplaatst op juli 20, 2020, 4:04 pm
Onze liefde voor Mario – Deel 2: Pangram
expositie kunst

We zijn gek van Super Mario en dit laten we graag terug zien in ons werk. In deel 1 van …

lees verder
geplaatst op mei 27, 2020, 12:00 pm
Kunst op je beeldscherm met de virtuele expositie
test webdesign wordpress

Toe aan wat kunst op je beeldscherm? We ontwikkelden de website voor de expositie Ode aan het overzicht. Een virtuele expositie van …

lees verder
geplaatst op mei 8, 2020, 8:26 am
Website in het nieuw – Tijd voor WordPress!
lettertype lorem ipsum mario

We roepen regelmatig dat we vinden dat een op WordPress gebaseerde website het beste werkt en de beste gebruikservaring biedt …

lees verder